• GRATIS VERZENDING
  • Nu besteld? Binnen 1 of 2 dagen verzonden!
  • VEILIG BETALEN MET IDEAL
  • GRATIS VERZENDING
  • Nu besteld? Binnen 1 of 2 dagen verzonden!
  • VEILIG BETALEN MET IDEAL

Stainless steel en gold plated sieraden: wat is het verschil?

Je kent het wel, je zit op een sieraden webshop en je ziet stainless steel en gold plated staan. Wat is nou eigenlijk het verschil? In deze blog leggen we je uit wat precies het verschil is tussen stainless steel en gold plated materiaal.

Echt goud en zilver

Laten we het eerst kort hebben over echt goud en zilver. Echt goud en zilver verkleurt natuurlijk niet, alleen zilver wordt vaak een beetje zwart. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak, of je dit mooi vindt of niet. Het nadeel van echt goud of zilver is dat het vaak prijzig is. Als jij houdt van variatie in je sieraden dan kun je beter gaan voor stainless steel of gold plated. 

Stainless steel (RVS)

Stainless steel noemen we ook wel RVS, oftewel roestvrij staal. De naam zegt het al; het roest niet. Het is sterk materiaal dat is gemaakt van chroom, dit is het metaal wat de roest tegen gaat. Het voordeel is dat het materiaal niet krast en mooi glimt. Wat ook positief is aan stainless steel is dat het niet verkleurt, het is echter af te raden om het in aanraking met chloor te laten komen. Verder kun je gewoon douchen met je stainless steel sieraden zonder dat ze verkleuren! 

De voordelen van stainless steel

  • Allergie vrij 
  • Gaat lang mee
  • Verkleurt niet

Gold plated (verguld) 

Gold plated heet zo, omdat er een laagje zilver of goud om de sieraden heen zit. De verkleuring van het sieraad is afhankelijk van de zuurgraad van je huid en invloeden van buitenaf. Als het sieraad groen uitslaat door de PH waarde van je huid, dan kun je het voorzichtig schoonmaken met lauwwarm water en oppoetsen met een zachte doek.

Gold plated sieraden blijven het mooiste wanneer je ze niet draagt tijdens het douchen, zwemmen of sporten. Hierdoor kan het gouden laagje op de sieraden verdwijnen. Het is ook aan te raden om bodylotion, parfum en andere verzorgings- of schoonmaakproducten weg te houden van je gold plated sieraden. 

Waarom kiezen voor gold plated? 

Het grootste voordeel aan gold plated is dat het vaak goedkoper is dan stainless steel of echt goud en zilver. Hierdoor kun je vaker afwisselen met sieraden. Als je zorgvuldig omgaat met gold plated sieraden dan gaan deze ook een erg lange tijd mee. 

Bewaar tip: bewaar je sieraden op een stofvrije en droge plek (niet in de badkamer). 

15 september 2020

Auteur: Margriet Abma

Meer weten?

Wil je meer weten over stainless steel of gold plated? Neem dan contact met ons op via Instagram DM of via het contactformulier hieronder. Bekijk daarnaast ons assortiment en kies het sieraad dat het beste bij jou past!